2017 Släktträff

Släktträff 2017

Glasets Hus, Limmared, Kroksjöås Gård

Lördagen den 26 augusti var det dax för åtets släktträff i Schedvinska Ättens Släktförening. Vi samlades klockan 10 i Limmared på Glasets Hus. Vi startade med fika i Caféet. Därefter fick vi en guidad tur genom den permanenta utställningen på museet. Limmareds Glasbruk är Sveriges äldsta igångvarande glasbruk, grundat 1740. På Glasets Hus har samlats en omfattande glasutställning, med glas som alla har tillverkats på Limmareds Glasbruk, objekten representerar det olika epoker som glasbruket genomgått med glas från 1700-talet fram till dagens Absolut flaska. Som avslutning fick vi ser hur glasblåsning går till i praktiken Vi tackade vår guide Gun Olsson för mycket inspirerande visning och fortsatte med nästa punkt på dagens program. Nämligen den numera sedvanliga sammankomsten med tillhörande lunch på Kroksjöåsgård.

Vi hälsades välkomna av Lotta och PK med familj. Efter mingel och gruppfotografering bjöds vi på lunchbuffé. Buffén kom som vid tidigare möten från det lokala cateringföretaget Flickorna i köket med Ann Hansson i spetsen. Maten var som vanligt välsmakande och uppskattad. Till kaffet bjöds på tårta som bakas av Lotta med familj. Anders Behn berättade om och överlämnande till Lotta en egentillverkad vandringsstav där Andres skurit in symboler från släkten historia. Därefter vidtog diverse underhållning där höjdpunkten var när Ann-Britt v. S framförde en egen text som handlade om vår urmoder Anna Maria von Schedvin. Tack Ann-Britt det var på tiden att kvinnosidan av släkten lyftes fram.

Anders Behn berättade att Kroksjöåsgård ligger på historisk mark, där det finns både forntida kultplats och botsten men även en labyrint. Allt ingick som del av de hedniska ritualerna. När vi beskådat fornlämningarna fick vi möjlighet att med hjälp av slagruta söka jordpulsenergifält. Vissa kände tydliga utslag andra inte. Men allt var mycket intressant

Vi var 54 släktingar som deltog i årets släktträff. De flesta har varit ned tidigare men även några som deltog för första gången, vilket vi tycker är extra roligt. Men alla var givetvis lika välkomna.

Som vanligt mötes vi av Lotta och PK s stora generositet och tackar dem för att vi får vara på Kroksjöås med våra släktträffar.


Styrelsen


Klicka på bilden för att förstora den