2015 Släktträff

Släktträff 2015

Torpa & Kroksjöåsgård

Lördagen den 12 september 2015 samlades Schedvinska Ättens Släktförening till släktmöte. Vi träffades kl. 11:00 vid Torpa Stenhus där vi gick en guidad visning. Det var imponerande att se hur fint de återskapat miljöerna från förr, det tillsammans med vår utmärkta guide gav oss en god inblick i historien och hur det var förr i tiden på en av Sveriges bäst bevarade medeltidsborgar. Efter visningen fanns möjlighet till att utforska Torpa med omgivningar på egen hand, innan det var dags för nästa programpunkt.


Klockan 14:00 återsamlades vi på Kroksjöåsgård för lunch och trevlig samvaro. Vi hälsades välkomna av Lotta och PK som redan dukat upp lunchbuffén. Som tidigare kom maten från det lokala företaget ” Flickorna i köket” med Ann Hansson i spetsen. Kakorna och bakelser till kaffet var hembakat av Lotta med familj. Under måltiden informerade Sonny v. S om vår hemsida och hur man får inloggning. Alla som betalt medlemsavgift får tillgång till hemsidan, enklast är att gå in på hemsidan och fylla i formuläret alternativt så skicka ett mail till 1756daniel@gmail.com så kommer det också att lösa sig.


Anders Behn berättade om äldre släktingar, bl.a. Vargårdens Björn som levde på 1400 talet, en av hans uppgifter var att driva in skatt åt kronan vilket nog inte var populärare då än nu, men som följeslagare hade han en tam björn och det underlättade säkert hans arbete med att driva in pengarna.


Jan v. S berättade om sin bror Bo v. S som tyvärr gick bort tidigare i år. Bo var en mycket duktig konstnär och Jan hade tagit med ett antal av hans verk som vi kunde beundra, och samtidigt skänka Bo en tanke.


Vår huvudman och den som återuppväckte släktföreningen Anders von Schedvin berättade om föreningens historia och uttryckte sitt gillande att vi var så många samlade och att alla åldrar var representerade. Tillsammans var vi 70 släktingar som samlats denna dag.


Styrelsen