2016 Släktmöte

Släktmöte 2016

Riddarhuset

Lördagen den 22 oktober höll Schedvinska Ättens Släktförening släktmöte i Riddarhuset, det var 52 medlemmar som deltog i sammankomsten. Vi samlades klockan 16 och började med välkomstdrink och mingel innan det mer formella årsmötet i riddarsalen startade.


Mötet började med parentation över Jan von Schedvin som avled den 6 mars 2016.

Jan var ordförande i föreningen mellan 2006 och 2012, han var en omtyckt och tongivande person i släktföreningen under många år. Jan representerade samtidigt ätten i Riddarhuset och medverkan vid adelsmöten.


Under möte valdes styrelse och övriga funktioner för nästa period.

Valen utföll enligt följande:

Ordförande: Börje von Schedvin

Vice ordförande: Magnus von Schedvin

Styrelseledarmöten: Sonny von Schedvin och Roland Azelius

Revisorer: Lotta von Schedvin och Göran von Schedvin

Valberedningen: Emelie von Schedvin och Liza von Schedvin

Styrelsen tackade för fortsatt förtroende.


Efter mötet samlades vi i riddarsalen där vi tog det sedvanliga gruppfotot. Därefter var det fria aktiviteter med mingel fram till kl. 19 då Släktbankett i Lantmarskalksalen tog vid. Vi intog en 3 rätters meny bestående av, förrätt lättrökt ankbröst med apelsindressing och waldorfsallad, varmrätt hjortytterfilé med baconfrästa haricort verts och Karl-Johansvampsås, samt dessert Axel Oxenstiernas ingefärspäron med cognacsgrädde En eloge till köket. Allt var ytterst välsmakande. Mellan huvudrätten och desserten framförde Ann-Britt von Schedvin en egen visa som handlade om vår grand old man, ättens huvudman Anders von Schedvin som vid 93 års ålder är stil going strong och tillsammans med sin hustru Ulla-Britt deltog i festligheterna. Det var en rörd Anders von Schedvin som tackade Ann-Britt för sången.


Släktförening har några årtal som vi vill uppmärksamma i år.

Det är 260 år sedan som vår anfader Daniel von Schedvin 1756 avslöjade hovpartiets planer på statskupp. För detta adlades Daniel samma år. Vår släktförening startades 200 år senare 1956 men var inte särskilt aktiv. För 20 år sedan 1996 återstartade Anders von Schedvin släktföreningen och sedan dess har föreningen varit aktiv och har nu ca 100 betalande medlemmar.


Som avslutning framförde Göran von Schedvin Sverige med text av Verner von Heidenstam och musik av Wilhelm Stenhammar. Tänk vilka talanger vi har i släkten. Efter måltiden intogs kaffe i salongerna.


Sammanfattningsvis vill vi tacka alla som var närvarande för trevlig samvaro, och som vi uppfattar det ett väldigt lyckat släktmöte.


Styrelsen